til top
  • To blide og flinke jenter på utplassering fra VG2 Byggfag på Husnes
  • To blide og flinke jenter på utplassering fra VG2 Byggfag på Husnes
  • To blide og flinke jenter på utplassering fra VG2 Byggfag på Husnes
  • To blide og flinke jenter på utplassering fra VG2 Byggfag på Husnes
  • To blide og flinke jenter på utplassering fra VG2 Byggfag på Husnes
  • To blide og flinke jenter på utplassering fra VG2 Byggfag på Husnes
  • To blide og flinke jenter på utplassering fra VG2 Byggfag på Husnes

To blide og flinke jenter på utplassering fra VG2 Byggfag på Husnes

De siste fire ukene har Halsnøy Trelast hatt gleden av å ha to blide og hardtarbeidende jenter fra VG2 Byggfag Kvinnherad VGS på Husnes på arbeidsutplassering. De har stått på, lært masse nytt og vært med på å skape et godt arbeidsmiljø ute på byggeplassene.

Oline Skogseth, 16 år fra Sunde i Sunnhordland.

Oline har vært med to av Halsnøy Trelast sine snekkere på utplassering i et eldre hus vi er med på å renovere utvendig. Svein Helge har jobbet som faglært snekker i flere år, mens Aime er godt i gang med sin lærlingperiode. Oline sier selv de siste ukene har vært lærerike og morsomme. Det har vært utvendig arbeid i alle de fire ukene, og hun har vært kjempe heldig med været. Hun har ikke hatt behov for kraftig regntøy en eneste gang. Oline kan ikke sette fingeren på noen spesielle deler av arbeidet som er verken mye morsommere eller kjedeligere enn annet, men hun synes det meste har vært gøy å få prøve. Byggfag er nok fremdeles et mannsdominert yrke, men Oline er ikke skremt av utførelse av denne type arbeid som jente. Hun vil anbefale alle andre jenter som kunne tenke seg fysisk og variert arbeid å vurdere denne linjen. Det er godt samarbeid på byggeplassen, så er det tyngre ting som skal løftes eller annet man ikke klarer alene, så hjelper kollegaene til. Snekkerne Oline har arbeidet sammen med har vært kjekke å jobbe sammen med, og hun føler de har tatt seg god tid å forklare og lære henne prosessene og arbeidsoppgavene hun har vært borti.

Snekkerne som har fått lov til å ha med Oline under utplasseringen skryter av ei selvstendig og arbeidsom jente som ikke er redd for å ta i et tak. Hun er blid og har et godt arbeidshumør. Oline hadde selv ønske om å være utplassert hos Halsnøy Trelast etter at en bekjent av henne hvor vi hadde bygd huset sa det var kjekke og flinke folk i dette firmaet. Og hun angrer ikke på valget.

Oline har ikke helt bestemt seg for om det blir påbygg etter VG2, eller om hun ønsker seg ut som lærling neste år, men hun er i alle fall ikke skrem over yrket etter praksisen, og gleder seg til veien videre.

 

Viktoria Bendiksen Melstveit, 17 år fra Sunde i Sunnhordland.

Viktoria har vært med to snekkere fra Halsnøy Trelast på arbeidet med å sette opp et nybygg i Gardvika mot Sydnes. Joackim har selv bare vært snekker i Halsnøy Trelast noen måneder, men har lang erfaring i yrket og er en god lærer. Bjørn Einar er i gang med sitt andre år som lærling, og synes det er gøy å kunne være med å lære bort det han kan. Viktoria har fått være med på både innvendig arbeid med blant annet isolering, og utendørs bordkledning og lignende i det fine været. Viktoria kjenner til Halsnøy Trelast via en av snekkerne hun nå har jobbet sammen med, og det var naturlig for henne og høre om arbeidsutplassering her. Det har hun syntes vært veldig kjekt og lærerikt. Hun har lært mye nytt og fått prøvd seg på mange forskjellige typer arbeid på byggeplassen.

Viktoria ser ingen hindringer med å være jente på byggeplass som snekker. Hun får til de aller fleste oppgavene, og ellers har man god hjelp av arbeidskollegaene rundt seg. Og man kunne høre på arbeidsplassen at det var god stemning mellom de som jobbet på prosjektet da latteren satt løst.

Viktoria vil anbefale dette yrket til både gutter og jenter som liker å være praktiske i arbeidsdagen. Hun ser for seg at hun ønsker å gå ut i læra etter fullført VG2, og etter de siste ukene med utplasseringen har ikke ønsket endret seg. Hun synes det har vært kjekt å prøve yrket i praksis, selv om enkelte dager som i dag kan være litt kalde, så har gode arbeidsklær og et varmt smil mye å si. Viktoria får gode tilbakemeldinger fra kollegaene på byggeplassen over hennes arbeidsinnsats og positive utstråling under utplasseringen. Det er viktig erfaring å ta med seg videre i skolegangen og senere i arbeidslivet.

 

Halsnøy Trelast takker for veldig god innsats fra begge jentene, og håper de har trivdes i selskapet de ukene de har vært her i denne omgang. Vi ønsker dere lykke til videre med skolegangen.